Iubirea este de ajuns pentru ce?

"Iubirea este de ajuns" afirmam in tinerete si apoi, dupa ceva timp si experienta, spunem pe un ton resemnat "credeam ca iubirea este de ajuns!"
Si vine Roxana si intreaba? Iubirea este de ajuns pentru ce?


In complexitatea unei relatii de lunga durata (ca aici pare ca ne lasa iubirea, nu?), iubirea are la randul ei un partener: compatibilitatea.


Tana, dap. Iubirea nu este de ajuns singura pentru ca o relatie de lunga durata presupune si o serie de actiuni si decizii comune, de viata, care nu au legatura doar cu iubirea dintre voi. Deci, iubirea este de ajuns pentru iubire, dar pentru viata in doi, este nevoie si de compatibilitate.


Si, deseori, rastignim iubirea si pe celalalt, datorita incompatibilitatii dintre personalitatile noastre si a lipsei de experienta in a media diferentele dintre noi, dintre nevoile si dorintele noastre (inteligenta emotionala adica).


Compatibilitate fara iubire? Hmmm, o alta discutie. Eu mizez pe iubire+compatibilitate.


Tu ai vrea sa inveti sa-ti armonizezi relatia inainte sa pierzi iubirea pentru ca nu stii sa mediezi diferentele dintre voi? Sau nu stii ce ai de oferit in relatie? Sau de ce ai nevoie cu adevarat?


Iubirea nu are cum sa medieze toata complexitatea fiintei umane si dinamica unei relatii care implica doua asemenea fiinte, chiar daca ea constituie miezul unei relatii implinitoare.


Inima se sprijina pe iubire, mintea pe compatibilitate si cunoastere. Ei, de ce ai vrea un razboi intre acestea doua? Daca acestea doua lucreaza impreuna pentru tine, iubirea ta pentru celalalt va fi mai puternica, stabila si matura.
Sa coboram din copacul idealizarii si sa plantam iubire si compatibilitate ca sa culegem un cuplu in armonie.


Roxana
 

Tags:

Adaugă un nou comentariu