Și-n pat am nevoie de inteligenta?

Inteligenta erotica a unui cuplu incepe cu a fi dezbracat din punct de vedere fizic si continua cu a-ti arata sufletul in fata celuilalt. Intimitatea presupune o stare de martor la tot ceea ce este celalalt.


Atunci abia sunteti conectati cu adevarat si se naste acel sentiment numit iubire. Iubirea matura, stabila, hranitoare.


A-ti dezvolta inteligenta erotica presupune a te dezvolta pe toate planurile, incepand cu inteligenta ta emotionala, cu capacitatea de a avea o relatie solida cu propriul suflet, corp si propria minte. Pentru ca erotismul nu presupune sex si atat, nu presupune doar acea actiune de conectare a organelor sexuale, de descarcare a unei tensiuni sau de procreere.


Erotismul adevarat presupune un ritual minunat de conectare, recunoastere si acceptare pe toate planurile. Prima data cu sine si apoi cu celalalt. Si acest nivel de cunoastere si conectare nu poate fi creat de la suprafata, doar cu participarea fizicului.


Preludiul incepe cu o calitate a prezentei fiecaruia. Preludiul adevarat incepe cu sentimentul valorii de sine a fiecarui partener. Un astfel de partener poate oferi o experienta cu adevarat intima, vindecatoare, revitalizanta, iubitoare, sacra.


Erotismul adevarat este o forma de energie pe care o putem sustine, contine si care ne va hrani reciproc pe toate planurile. Este o forma de sacralitate, o forma de a te simti viu. Este o manifestare a energiei vitale.


Iubirea nu este un sentiment, ci o calitate a fiintei noastre pe care invatam sa o construim pentru noi si pentru ceilalti. De aceea suntem atat de confuzi cu privire la ea. Iubirea se invata. In iubire cresti, devii.


Calitatea relatiilor din viata noastra determina calitatea vietii noastre. De aceea, a invata cum sa construiesti aceste relatii, este esential pentru starea ta de bine. Si aceasta este o componenta a inteligentei emotionale cu care ma ocup in consiliere.


Cel/cea care intelege ca
- nu poti creste decat prin munca cu tine si investind in tine,
- ca nu poti fi diferit de cei din generatiile trecute, decat prin noi atitudini si comportamente,
- ca niciodata ceva exterior, superficial, nu va putea tine loc de conexiunea adevarata cu celalalt,
- ca relatiile tale iti fac lumea,
acela/aceea va experimenta cu adevarat o viata frumoasa, implinitoare si plina de iubire.
Investeste in tine si viata ta se va schimba!


Roxana
 

Adaugă un nou comentariu